Is wasbare luiers kopen nodig?

Het is zeker de moeite waard om in gedachten te houden dat fabrikanten en producenten niet heel veel kunnen doen om de ecologische voetafdruk van de manier waarop niet wasbare luiers kopen worden geproduceerd in controle te houden. Daarnaast is het lastig om geheel C02 neutrale producten te ontwikkelen. Toch zijn er veel manieren om de impact op het milieu van katoenen luiers te compenseren. Je zou kunnen denken aan het gebruiken van nieuwe materialen om de wasbare luiers kopen, eventueel zelf, te kunnen maken. Je kunt ook proberen om een duurzame manier van wassen te vinden en het gebruiken van een veilig, niet al te giftig wasmiddel. Wanneer je klaar bent met de wasbare luiers kopen, zou je de wasbare luiers kopen door kunnen geven aan een ander gezin waar de jouwe hier klaar mee is. Welke materialen je nodig hebt en waar je deze kunt halen is vrij simpel.

Wasbare luiers kopen? Kies de juiste materialen

Wanneer je aan de slag gaat met je eigen wasbare luiers kopen in plaats van deze te kopen in de supermarkt of drogist, kun je het best even onderzoek gaan doen naar wat voor materialen je wilt gebruiken. Iedere materiaalsoort heeft verschillende eigenschappen die je in gedachten moet houden wanneer je wasbare luiers kopen gaat maken. De meeste mensen die weinig tot geen naaiervaring hebben gaan al snel video’s kijken om zichzelf alles aan te leren. Er zijn genoeg instructies te vinden die jou stapsgewijs er doorheen kunnen leiden zodat je het erna zelf zou kunnen doen. 

Vaak kun je in een fysieke winkel of soms zelfs op de markt stoffen krijgen, deze kosten niet al teveel geld. Wanneer je een goede stof uitkiest gaat de prijs hier natuurlijk ook van omhoog. Er zijn online ook verschillende websites te vinden die natuurlijke stoffen verkopen tegen een redelijke prijs, vaak gaan deze stoffen per meter. Je kunt ook stalen kopen om te kijken of de juiste stof past bij het project waar je mee bezig gaat.

Zet de schaar erin

Wanneer je de juiste stof hebt gekozen, wat een waarschijnlijk een zachte bamboe zou zijn, linnen, hennep of lyocell. Ga je aan de gang. Bamboe is uiterst geschikt voor ondergoed en sokken en zal je kind ook fijn vinden om te dragen. Het neemt meer vocht op dan katoen, heeft antibacteriële eigenschappen, de stof valt vaak erg mooi op de huid. Zeker wanneer je er schuin van draad mee werkt valt het in mooie plooien. Het lucht op een prettige manier door wat vooral geschikt is in de zomer, en in de winter houdt het warmte vast en isoleert. Naast deze geweldige kwaliteiten heeft het geen pesticiden of kunstmest nodig om te kunnen groeien en heeft weinig landoppervlak nodig. 

Als je je patroondelen hebt uitgeknipt, die je overigens ook overal op internet zowel gratis of voor een kleine prijs kunt vinden kun je je eigen wasbare luiers kopen in elkaar gaan zetten. Je zou er zelfs een hele middag van kunnen maken samen met iemand anders om zo ook een nieuwe vaardigheid onder de knie te krijgen.

Proefpakket wasbare luiers bestellen? Ook dat kan gewoon!